300 borgere mødes om fremtiden for fjernvarme i Tårnby

Foto: Tårnby kommune.
dato

Informationsmøde i Tårnby trækker 300 borgere til fremtidens fjernvarmeplaner

Under informationsmødet i Rådhushallen var der ikke en ledig stol at finde, da omkring 300 borgere valfartede til for at blive klogere på udbygningen af fjernvarmenettet i Tårnby Kommune.

Det ambitiøse projekt, der sigter mod at udbygge fjernvarmenettet til yderligere 8000 boliger inden 2028, blev præsenteret som en afgørende faktor for kommunens fremtidige energiforsyning og bæredygtighedsmål.

Med det klare mål om at bidrage til den grønne omstilling og opnå CO2-neutralitet senest i 2050, understregede borgmester Allan S. Andersen fjernvarmens kritiske rolle i at nå disse miljømæssige ambitioner.

Udbygningen ledes af Tårnby Forsyning, hvis direktør, Raymond Skaarup, detaljeret forklarede de tekniske aspekter af projektet. Han dækkede bl.a. fordelene ved at skifte til fjernvarme, de forventede priser, samt hvordan anlægsprocessen vil udfolde sig.

For beboerne resulterer projektet dog ikke kun i miljømæssige fordele. Gravearbejde i forbindelse med udbygningen vil på kort sigt påvirke vejenes fremkommelighed rundt omkring i kommunen. Informationsmødet gav også mulighed for borgere at stille spørgsmål direkte til projektets leder for at få mere klarhed over, hvad udbygningen konkret vil betyde for dem.

Samlet set tegner mødet et billede af en kommune i bevægelse mod en mere bæredygtig fremtid, med en stærkt forankret opbakning fra dens borgere.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/velbesogt-borgermode-om-fjernvarme/

Kilde: Tårnby Kommune