BørneTour 2024 i Tårnby fejrer cykling med rekorddeltagelse og begejstrede unge

Foto: Tårnby kommune.
dato

BørneTour 2024 vækker begejstring blandt børn og unge i Tårnby med stor deltagelse og mangfoldighed af cykler

Škoda BørneTour 2024 oplevede en formidabel tilstrømning, idet næsten 200 børn og unge viste deres evner på cykelsadlen. Deltagerne, udstyret med alt fra løbecykler og cykler med støttehjul til trehjulede cykler, mountainbikes og racercykler, indtog Bøjlevej, hvor de fik lov til at udfolde sig i forskellige alderskategorier og med varierende grader af erfaring.

Denne familieorienterede begivenhed, der blev sikkert understøttet af voksne i feltet, fungerede ikke blot som en fysisk udfordring men også som en læringsplatform, der mindede om Škoda-bilers støttefunktion i Tour de France. Dette prægede den positive og opmuntrende atmosfære, der omsluttede løbet.

Amager Cykle Ring og Danmarks Cykle Union tog initiativet til at arrangere BørneTour som en del af et bredere nationalt engagement. Med Tårnby Kommunes støtte har arrangementet med succes besøgt mere end 20 danske byer, fremstår som et grundlæggende skridt til at introducere cykelsport til børn og unge.

Borgmester Allan S. Andersen talte ved arrangementet og lagde vægt på cyklingens mange positive aspekter – fra sundhed og livskvalitet til miljøvenlig transport og fællesskab. Hans ord afspejlede en dybereliggende tro på sportens betydning i børn og unges liv, uanset formålet med cyklingen.

Gennem tre år har BørneTour udviklet sig fra et lokalt arrangement til et stort, åbent event for alle børn mellem 3-15 år. Det begyndte som et projekt for Skelgårdsskolens elever og voksede til et tilbud for alle skoler i kommunen, før det blev udvidet til at omfatte alle interesserede børn. Formålet har hele tiden været klart: at fremme cykling som en del af det daglige liv blandt børns mange aktiviteter.

Med sit fokus på sundhed, fællesskab og miljø har BørneTour 2024 ikke blot sat sit præg på Tårnby Kommune, men også formået at sprede glæde og inspiration blandt de mange unge deltagere, der nu ser frem til næste års løb med stor entusiasme.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/bornetour/

Kilde: Tårnby Kommune