Cykelture bringer frisk luft og fællesskab til ældre i Tårnby

Foto: Tårnby kommune.
dato

Cykling uden Alder i Tårnby: En Frisk Tur for Ældre

Cykling uden Alder er en frivillig organisation, der startede som initiativ til at tage ældre beboere på plejehjem i Tårnby med på cykelture. Organisationen tilbyder nu også ture til ældre, der bor i eget hjem. Dette giver flere mulighed for at komme ud og nyde naturen og få frisk luft.

Ældre kan invitere en pårørende, nabo eller ven med på cykelturen. Der er endda mulighed for at få en person fra deres omgangskreds uddannet som cykelpilot. Rickshaws kan bookes gennem Cykling uden Alders bookingsystem, hvilket gør planlægningen nem og overskuelig.

For at arrangere en tur med de røde rickshaws skal man kontakte Margit Calundann fra Cykling uden Alder i Tårnby eller Barbara Dohn Budtz Haller, leder af pensionisthusene i Tårnby Kommune. Herefter kontakter cykelpiloten én for at planlægge detaljerne for turen. Populære destinationer inkluderer Strandparken, Ugandaskoven, og områder hvor man kan se på fly.

For nylig blev der afholdt et arrangement i pensionistcentret Solgården. Mange ældre deltog og udtrykte ønske om at få en tur i rickshaw. Disse arrangementer er med til at skabe glæde og fællesskab blandt de ældre.

Borgmester Allan S. Andersen har selv prøvet en tur med de røde rickshaws og værdsætter, at foreningen nu også når ud til ældre, der bor i eget hjem. Han bemærker, at frisk luft, en god snak og nye oplevelser er til stor glæde for de ældre. De engagerede cykelpiloter gør det muligt for de ældre at få fællesskab og spændende oplevelser.

Cykelpiloterne fortsætter med at tage plejehjemsbeboere med på ture. Frivillige, der ønsker at blive cykelpiloter, får oplæring i brugen af cyklen og bookingsystemet, og der er ingen aldersgrænse for at blive cykelpilot. Dette gør det muligt for alle, der ønsker at hjælpe, at blive en del af initiativet.

Hvis du ønsker at blive cykelpilot, kan du finde mere information på Cykling uden Alders hjemmeside. Du kan også kontakte Margit Calundann på telefon 60 58 28 94 eller Barbara Dohn Budtz Haller på telefon 40 46 45 09. Registrering kan ske på book2go.bike.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/vind-i-haret-til-aeldre-der-bor-hjemme/

Kilde: Tårnby Kommune