Ferrings arkitektoniske mesterværk: Et arbejdsparadis med betagende udsigt og fokus på medarbejdernes trivsel

Foto: Tårnby Kommune.
dato

Ferring Pharmaceuticals' imponerende bygning står stolt på spidsen af Scanport i Tårnby, hvorfra den giver en betagende udsigt over hele Tårnby, Københavns snoede tårne og ikke mindst Sverige, Ferrings hjemland.

Bygningen er både et bemærkelsesværdigt arkitektonisk værk og et moderne arbejdssted, hvor design og indretning erier er skabt til at booste medarbejdernes trivsel og understøtte en fleksibel og transparent arbejdsstil.

Fokus på transparens og fleksibilitet
Ferring’s bygning er fyldt med lyse glaskontorer og mødelokaler, der understøtter virksomhedens ønske om transparens. Medarbejdere har desuden mulighed for fleksibilitet i, hvordan og hvor de vil sidde og arbejde i bygningen.

I midten af bygningen finder man et stort åbent atrium, der strækker sig i bygningens fulde højde. Dette skaber en lethed i bygningens arkitektur, og rummet kan desuden bruges til store "townhall"-møder, hvor medarbejderne samles. Her kan bygningens trapper og balkoner fungere som en slags amfiteater.

Sikkerhed og samarbejde
Ikke blot er Ferring Pharmaceuticals' bygning en fryd for øjet, den er også en teknisk højborg med flere af etagerne indrettet som laboratorier. Der er investeret betydeligt i at sikre den korrekte udluftning og overholde alle sikkerhedsforhold i forbindelse med arbejde i laboratorierne.

Bygningen er et direkte resultat af det tætte samarbejde mellem Ferring Pharmaceuticals og Tårnby kommune. I 2013 købte Ferring grunden på det yderste af Scanport området, og bygningen er sidenhen skudt op til stor glæde for både medarbejdere og beboerne i Tårnby, der kan nyde synet af denne moderne bygning på deres daglige gå- eller løbeture på stien, der løber offentligt rundt om bygningen.

Bygningen er desværre ikke åben for offentligheden, men med dens imponerende arkitektur og beliggenhed, er den bestemt stadig et besøg værd.

Ferring Pharmaceuticals blev grundlagt i 1950 i Malmø af Frederik Paulsen, og virksomheden har i dag udviklet sig til en værdifuld del af Tårnbys erhvervsliv og skyline.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/virksomhedsbesog-hos-ferring/

Kilde: Tårnby Kommune