Forbindelsesofficer til FOST

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Tag familien med på en unik oplevelse i det sydengelske og samtidig få udviklet dit internationale netværk ved Royal Navy træningsorganisation FOST.
Det er en unik mulighed for at arbejde i en international stab med op til 15 forskellige nationaliteter og samtidig udvikle skibsbesætningers evne til at operere deres skibe.

Om os

Søværnet har 3 stillinger ved FOST, hvoraf du vil indgå som forbindelsesofficer og den daglige chef for de to andre. Vi er underlagt N7T i Søværnskommandoen. I praksis vil du indgå i FOST organisationen på lige fod med øvrigt engelsk og internationalt personel.

Om stillingen

FOST har et unikt miljø til træning af skibe i et ”near live environment” efter princippet ”Train as you fight”.
FOST er en del af Royal Navy som er en stor organisation fordelt over flere geografiske steder i England. Det giver mange muligheder for personlig udvikling under din udstationering.

Din opgave som forbindelsesofficer bliver, i samarbejde med det danske team, at udvikle og gennemføre de træningsaktiviteter skibene skal igennem under deres træning ved FOST. Stillingen kan søges uanset om du har taktisk eller teknisk baggrund.

For at klæde dig på til opgaven gennemgår du et onboarding forløb, hvor du bliver sat ind i jobbet og dine opgaver. Endvidere skal du gennemgå et kursusforløb, hvor du undervises i alt fra redningsmidler til coaching samt menneskelige faktorer i organisationer. De opgaver du forventes at løse under din udstationering vil stige i kompleksitet i takt med, at du bliver fortrolig med de tildelte opgaver.

Du er den primære kontakt til danske enheder som gennemfører FOST/DANSARC 6. Du er ansvarlig for træningsindholdet for danske enheder jf. gældende træningsdirektiv for enheden, dette er både den langsigtede planlægning og den daglige planlægning under selve gennemførelsen af FOST for danske enheder.

Du deltager i ugentlige møder for afdelingschefer og briefinger til chefen for FOST i Devonport (CAPT-S). Du er ansvarlig for CAPT-S briefinger vedrørende danske enheder som gennemfører FOST.

Du er bindeled mellem og ansvarlig for kontakten til og fra Danmark, samt planlægningen og gennemførelsen af besøg fra Danmark og godkendelse af besøg jf. CAPT-S stående ordre.

Du forventes at assistere danske myndigheder med informationsindhentning.

Du varetager som Senior National Representative (SNR) kontakten til Senior National Officer (SNO) i UK og informationer til forsvarsattachéen på den danske ambassade i London. FOST(S) træningsforløb er typisk af 6 ugers varighed for udenlandske enheder, dog kan perioden kan være kortere afhængig af skibstype og bemanding (ofte tilfældet for korvetter).

Træningsforløbene for enhederne gennemføres med en havnefase på 1 uge, og en søfase på 5 uger.

Under træningsforløbene vil FOST instruktører kun være på trænende enhed, når det er specifikt påkrævet. Det betyder, at du typisk vil være på enheden enten formiddag eller eftermiddag. Du kan derfor forvente, at nogle træningsdage går ud over normal arbejdstid. Typisk er tirsdag og torsdag meget lange dage med seariding, pga. tirsdags luftkrig (ADEX) og torsdagskrig. Dog kan der være perioder hvor man overnatter ombord pga. vejrliget, dette vil typisk være med kort varsel (under 24 timer). Der er endvidere situationer, hvor skibets program nødvendiggør tjenesterejser for at imødekomme træningsbehovet.

En væsentlig del af jobbet er at indhente viden og erfaring under træningen generelt samt få den kanaliseret hjem i den danske træningsorganisation, eller til et af Søværnets Centre.

Du vil under dit ophold komme på mange forskellige enheder, både i typer og i nationaliteter og skal derfor kunne sætte dig ind i andre nationers procedurer og systemopbygninger inden for eget fagområde.

I forbindelse med træningen udarbejdes en række skriftlige rapporter, der beskriver en status på skibenes træning. Indeholdt i rapporterne findes en vurdering af hvor godt besætningen har gennemført træningen. Disse rapporter udarbejdes af seariderne, - det vil også være en af dine opgaver.

Træningsprogrammerne for skibene er opbygget med konkrete hændelser eller opgaver, som skibenes besætninger skal forholde sig til. Din opgave er at bidrage til udviklingen af disse programmer, så besætningerne får den rette udfordring på rette tid i forhold til træningen. Grundlaget for træningen er de nationale bestemmelser for hvordan skibene opererer. Der indspilles rigtige fejl og skader internt på skibene og eksternt anvendes fly, andre skibe og ubåde for at træne skibene i at observere og reagere på udefra kommende trusler og samtidig kunne fortsætte deres mission inden for de fastlagte rammer (Command Aim), - på samme tid som den interne kamp pågår.

Der vil være rejseaktivitet til og fra Danmark i forbindelse med forberedelsen af danske skibe, der skal igennem et træningsforløb ved FOST.

I forbindelse med tjenesten ved FOST(S) vil der være perioder hvor du skulle gennemføre seariding som Exercise Controling Officer (ECO) – med overordnet ansvar for gennemførelse af serials for samtlige fagområder ombord på en enhed.

Du skal kunne formulere dig sikkert og præcist i både skrift og tale. Det er afgørende, at du behersker engelsk såvel skriftligt, som mundtligt. Sprogtest til niveau 2-2-2-2 skal bestås.

Det er endvidere et krav, du er helbredsgodkendt til sejlads (Blåt bevis), sikkerhedsgodkendt til NATO SECRET og kan bestå dunkertræning.

Om dig

Først og fremmest skal du og din medfølgende familie være indstillet på en periode i et andet land med en anden kultur. Har du børn er der mulighed for, de kan anvende det engelske uddannelsessystem og derved få gode kundskaber i engelsk på skrift og i tale.

Du er orlogskaptajn der har gennemført Master i Militære Studier (MMS), udenlandske kurser som ækvivalerer MMS eller evt. anden relevant masteruddannelse. Din baggrund kan være taktisk eller teknisk.

Du vil blive udfordret og udviklet i din faglighed ved at skulle gennemskue nye tekniske systemer og omsætte disse oplysninger til praksis i forbindelse med træningen. Samtidig skal du kunne motivere besætningerne til at indgå i konstruktive træningsforløb, ved brug af coaching og mentorering som specifikke værktøjer. Det betyder, uanset din faglige baggrund, at du skal have en holdning til hvordan opgaverne skal udføres godt og sikkert.

Jobmæssigt skal du være klar til mange arbejdstimer i intensive perioder. Du skal kunne indgå i et team bestående af medlemmer fra forskellige NATO lande, hvor hovedsproget selvfølgelig er engelsk i tale og på skrift.

Den første periode i jobbet vil være meget krævende, idet mange nye rutiner skal indlæres. Du skal være indstillet på, at denne periode vil kræve meget af dig som person i forhold til den indsats, der skal lægges i opgaverne.

Erfaring fra DANSARC, som besætningsmedlem eller som searider, vil være en stor fordel. Erfaringen behøver ikke være fra en fregat, men kan være fra sejlende tjeneste på hvilken som helst af Søværnets enheder.

Da overførsel af viden og erfaring fra træning af skibe ved FOST til Danmark er essentielt er det vigtigt, at du kan anvende de systemer, der bruges i Forsvaret. Det kan være Workzone og Teamsites.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Du vil blive udstationeret under udetillægsordningen, hvilket vil sige, at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter, og du modtager et skattefrit udetillæg. Via Forsvarets HR-portal på FIIN kan du finde FPTBST 566-2, som omhandler forhold under dinudstationering. Her kan du ligeledes beregne det forventede udetillæg.

Under udstationeringen tillægges du midlertidig højere grad af kommandørkaptajn.

Stillingen besættes som udgangspunkt for en periode på 3 år, med mulighed for forlængelse yderligere et år, efter ansøgning.

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til NATO SECRET samt opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du skal have bestået forsvarets basistest og være helbredsgodkendt til status operativ (helbred og tænder).

Desuden skal du bestå sprogtest i engelsk til SLP 2-2-2-2 ved Forsvarsakademiet.

Dit daglige tjenestested er Plymouth, England.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte KK Per Nielsen, FKO-SV-N7TF1, +44 7483 346 827.

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du tage kontakt til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent KL Ole Johnny Frederiksen på telefon 3266 5150.

Ansøgningsfristen er den 13. august 2023.

Stillingen er til besættelse pr. 1. oktober 2023 eller hurtigst muligt.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33/34.

Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg jobbet”.

Send motiveret ansøgning og CV på dansk. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Forsvaret ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.

Om FOST:
From the Naval Bases at Portsmouth, Plymouth, the Clyde in Scotland and a small team at Northwood in Middlesex, Fleet Operational Standards and Training (FOST) provides training for all surface ships, submarines, Royal Fleet Auxiliaries and Strike Groups of the Royal Navy by a dedicated team of experts, led by Commander Fleet Operational Sea Training (COM FOST).

Together with land and air units and with increasing numbers of NATO and foreign participants conducting training under its guidance, FOST has established and maintains a worldwide reputation for excellence.

Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Tårnby Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Udenlandske stillinger – Forsvarsministeriets område, Holmens Kanal 9, 1060 København K

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=184640&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5878583

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet