Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Profilbillede

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

Københavns Politi forlænger lukningerne af rocker-/bandetilholdsstederne for at skabe tryghed for beboerne i områderne omkring tilholdsstederne og for at forhindre, at lokaliteterne bliver et mål i konflikten.

 

”Det er positivt, at vi i de seneste uger har set færre hændelser. Dog vurderer vi, på baggrund af de informationer, vi har til rådighed, at de to grupperinger i konflikten fortsat ønsker at ramme hinanden. Derfor vælger vi at forlænge lukningerne af tilholdsstederne,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

 

Lukningen af rocker-/bandetilholdsstederne er nu gældende frem til mandag den 4. december 2023 kl. 19. I den periode er det forbudt at opholde sig på de tre følgende adresser: 

 

  • Svanevej 5, 2400 København NV
  • Tømmerup Stationsvej 8H, 2770 Kastrup
  • Siljangade 10, 2300 København S

De to visitationszoner, der blev etableret den 28. august – den ene på Christiania og dele af Amager, den anden på dele af Nørrebro og i Nordvest – udløber i dag kl. 18 og forlænges ikke.

 

”Når vi tager værktøjer som visitationszoner i brug for at bekæmpe bandekriminaliteten, sker det efter en konstant afvejning: På den ene side reagerer vi på de efterretninger, vi har, og på den anden side tilstræber vi, at tiltagene skal medføre færrest mulige gener for den almindelige borger. I den aktuelle situation har vi ikke fundet grundlag for at forlænge visitationszonerne,” siger Søren Thomassen.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Københavns Politi.
Kilde: Københavns Politi