Kroppedal Museum inviterer til åben udgravning af 2500 år gammel landsby i Tårnby

Foto: Tårnby kommune.
dato

Kroppedal Museum afslører ny arkæologisk fund i Tårnby og inviterer til åben udgravning

Kroppedal Museum er i den afsluttende fase af sin arkæologiske udgravning, som er foretaget forud for etableringen af det nye erhvervsområde ved Tømmerupvej/Kirstinehøj. Disse udgravninger har blotlagt resterne af en 2.500 år gammel landsby med fire-fem gårde, inkluderet spor af 30 huse og mindst 50 aflange, ovale nedgravninger fyldt med trækul.

Disse nedgravninger anses for at være gamle hørtørringsanlæg, hvilket indikerer en tidlig og specialiseret produktion af hør til tekstil. Yderligere fund bekræfter vejnettet, livsstil og økonomien i den gamle bosættelse, samt tegn på international samhandel, herunder bevismateriale for forbindelser til Sachsen i Tyskland.

I forbindelse med afsløringen af disse fund, inviteres interesserede til et åben udgravning arrangement, som finder sted mandag den 13. maj kl. 16. Borgmester Allan S. Andersen vil officielt åbne arrangementet, og derefter vil arkæologerne fra Kroppedal Museum præsentere fundene og guide deltagerne rundt i udgravningsfeltet.

Arrangementet vil foregå udendørs ved Tømmerupvej 45, er gratis og kræver ingen forudgående tilmelding. Alle interesserede er velkomne, men det anbefales at bære praktisk fodtøj. Dette er en unik mulighed for at få et nærmere kig på lokalområdets historie og de arkæologiske metoder.

Informationspunktet vil være organiseret, så deltagere får muligheden for at blive mere bekendt med de arkæologiske processer, samt betydningen af disse fund for forståelsen af vores historie og kulturarv.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/nysgerrig-pa-arkaeologi/

Kilde: Tårnby Kommune