Orthana sikrer Tårnby en plads på verdenskortet med avancerede farmaceutiske ingredienser

Foto: Tårnby kommune.
dato

Orthana har hovedsæde i Tårnby Kommune og er en vigtig aktør inden for farmaceutiske og helsekostprodukter.

Orthana har haft til huse i Tårnby Kommune siden 1940'erne. Selve virksomheden blev stiftet tilbage i 1933 og blev en del af Biofac gruppen i 1987. Der er altså en lang historie bag Orthana, som har bidraget til kommunens erhvervsliv i mange år.

Med ca. 130 ansatte fordelt på flere lokaliteter i Danmark, herunder omkring 90 medarbejdere på Englandsvej, er Orthana en betydelig arbejdsplads. Virksomheden producerer ingredienser til farmaceutiske og helsekostprodukter. Der forarbejdes biprodukter fra slagterier til ingredienser, enzymer og proteiner. Blandt produkterne er heparin, som bruges til at forebygge og behandle blodpropper, samt enzymet thrombin, som anvendes til at standse blødninger ved operationer.

Orthana har en særlig status i Danmark, da virksomheden er opført i statens oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægning. Plan- og Landdistriktsstyrelsen administrerer denne liste, og den nationale interesse består i at fastholde produktionserhverv i Danmark.

Orthana lægger stor vægt på kvalitetskontrol. De høje krav kommer fra myndighederne, da virksomheden producerer til fødevarebranchen og lægemidler. Derfor er kvalitetskontroller og produktionsstandarder essentielle elementer i Orthanas drift.

Biofac A/S, som Orthana er en del af, har oplevet vækst med 15 nye ansatte det sidste år. Det er en udfordring at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, da store firmaer som Novo Nordisk også udvider og øger konkurrencen om medarbejderne. Dog tilbyder Biofac A/S en bred vifte af arbejdsopgaver og mulighed for at følge hele produktionen. Produktionen foregår i treholds skift, og der er tilladelse til weekendproduktion, selvom denne mulighed ikke benyttes.

Orthana spiller en vigtig rolle både nationalt og internationalt ved at producere væsentlige ingredienser til den farmaceutiske branche. Virksomheden er samtidig en betydelig arbejdsplads i det lokale samfund.

For nyligt fik borgmesteren en omvisning på fabrikken, som består af mange bygninger udover de karakteristiske røde bygninger ved Englandsvej. Borgmesteren var imponeret over fabrikkens drift og dens betydning for lokalområdet.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/pa-besog-hos-biofac-a-s/

Kilde: Tårnby Kommune