Sådan stemmer du til Europa-Parlamentet i Tårnby: Datoer, steder og alt du skal vide

Foto: Tårnby kommune.
dato

Alt du behøver at vide om valget til Europa-Parlamentet i Tårnby Kommune

Datoen er sat for det kommende valg til Europa-Parlamentet. Borgerne i Tårnby Kommune vil, sammen med resten af EU, gå til valgurnerne søndag den 9. juni for at vælge 15 repræsentanter. Det er en vigtig begivenhed, hvor lokale stemmer kan påvirke den europæiske politiske retning.

Brevstemmeperioden begynder den 29. april og fortsætter indtil den 6. juni kl. 16. Borgere, der ønsker at brevstemme, behøver ikke foretage tidsbestilling. Det gør stemmeprocessen fleksibel og bekvem for alle.

For at brevstemme kan borgere i Tårnby Kommune henvende sig på to centrale lokationer: Borgerservice på Tårnby Rådhus samt Tårnby Kommunes biblioteker, herunder Tårnby Hovedbibliotek og Vestamager Bibliotek, alle steder med særlige åbningstider til denne anledning.

Åbningstider for at brevstemme varierer mellem lokationerne. På Rådhuset kan man brevstemme fra mandag til onsdag mellem 9.00 og 14.00, torsdage mellem 9.00 og 17.30, og fredage igen fra 9.00 til 14.00, med udvidede åbningstider til kl. 18.00 den 3. og 4. juni. Tårnby Hovedbibliotek åbner dørene alle ugens dage, mandag til fredag fra 09.00 til 20.00 og i weekenderne fra 09.00 til 16.00. Vestamager Bibliotek har åbent mandag til fredag fra 11.00 til 18.00 og lørdage fra 09.00 til 16.00.

Stemmeret ved valget kræver ingen medbringelse af valgkort, men vælgerne skal kunne præsentere enten sundhedskort, kørekort, eller pas som legitimation. Derudover er der mulighed for at modtage assistance ved udfyldelse af stemmesedlen, skulle der være behov for dette.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/nu-kan-du-brevstemme/

Kilde: Tårnby Kommune