Tårnby fejrer åbningen af Stadionboligerne med reception og visionen om en ungdomsvenlig kommune

Foto: Tårnby kommune.
dato

Indvielsen af Stadionboligerne ved Tårnby Stadion fejret med reception og rundvisning

Den nye markante bygning ved Tårnby Stadion, kendt under flere navne som Stadionboligerne, Nordkronen, og Gemmas Allé, blev for nylig officielt åbnet. Åbningsbegivenheden blev fejret med en reception samt mulighed for rundvisning for de fremmødte. Dette projekt er resultatet af et tæt samarbejde mellem Tårnby Kommune og boligorganisationen Tårnbyhuse, der står bag de i alt 96 ungdomsboliger i den nye afdeling, kaldet Nordkronen.

Borgmester Allan S. Andersen stod for åbningstalen, hvor han fremhævede den fælles vision, der har drevet projektet: at benytte området omkring Tårnby Stadion til at skabe ungdomsboliger og dermed hindre lokal ungdom i at flytte fra kommunen i forbindelse med studiestart. Tårnby Kommune er på den måde blevet brandet som "mulighedernes kommune", hvor man har mulighed for at blive boende gennem hele sit ungdomsliv.

Den nye bygning rummer ikke kun ungdomsboliger, men fungerer også som hjemsted for klubber og foreninger samt indeholder daginstitution og en café. Beliggenheden ved Tårnby Stadion giver den en fantastisk placering, tæt på sportsfaciliteterne.

Talerne ved åbningsbegivenheden, herunder Torben Magaard, formand for Tårnbyhuse, Claus Sørensen fra Dyrlund Sørensen A/S, og Søren Kümmel fra Domus Arkitekterne, roste det gode samarbejde og bygningens multifunktionelle design.

Efter de inspirerende taler blev gæsterne inviteret til at nyde forfriskninger og deltage i en rundvisning i bygnings faciliteter. Arrangementets fotografier blev leveret af Michael Oxkjær fra Amager Fotoklub, hvilket gav et visuelt indblik i den glædelige begivenhed. Denne indvielse markerer begyndelsen på en ny æra for Tårnby Kommune, med fokus på at understøtte unge menneskers muligheder i området.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/indvielse-af-96-ungdomsboliger/

Kilde: Tårnby Kommune