Tårnby Kommune blomstrer med nye tiltag, priser og kulturelle arrangementer

Foto: Tårnby kommune.
dato

Nye initiativer og begivenheder i Tårnby Kommune markerer en spændende tid forud

Postparken i Tårnby Kommune indfører fra den 15. marts tidsbegrænset parkering på 3 timer, gældende hele døgnet alle ugens dage. Dette tiltag giver dog mulighed for beboere og erhvervsdrivende i området at søge om en licens, som fritager dem for denne begrænsning.

I erhvervslivet har virksomheden Greenmatic, der fokuserer på industrien og medico-branchen med sloganet "Think green – think Greenmatic", opnået anerkendelse ved at modtage Gazelleprisen fra Børsen det foregåede år.

Et vigtigt møde er fastsat til at finde sted i Albertslund Rådhus, hvor flere kommuner vil samles for at diskutere fremtidens infrastruktur i hovedstadsområdet. Med en forventet vækst i rejseaktivitet på 20 procent i 2035, er dette møde nøgle til at udvikle løsninger, der kan mindske trængsel, støj og CO2-udslip.

Amager Privatskole har fejret indvielsen af en ny bevægelsesbane, finansieret gennem opsparing fra skolen selv, som fokuserer på elevernes læring, trivsel og sundhed. Banen vil også være åben for lokalområdets børn og unge udenfor skoletiden, hvilket bevæger sig mod et større fællesskab.

Skoleelever fra 2. årgang på Nordøstamager Skole har haft en inspirerende dag i Iværksættertårnet på Oliefabriksvej, som er inspireret af bogserien om frøken Ignora. Iværksættertårnet, som normalt er kontor for iværksættere, gav eleverne et unikt indblik i iværksætterlivet.

I anledningen af at fremme frivilligt arbejde, vil Tårnby Kommune afholde et borgermøde den 6. marts fra klokken 18 til 20 på Tårnby Rådhus. Mødet er dedikeret til diskussionen om en ny frivillighedsstrategi med målet om at øge antallet af frivillige og gøre det mere attraktivt at være frivillig i kommunen.

Kulturelt syder Tårnby Kommune også af aktivitet med blandt andet den danske premiere på filmen Kalak den 7. marts i Kulturhuset Kastrup Bio. Der afholdes en bogmærkekonkurrence for børn, og der er møder og foredrag med betydelige kulturelle personligheder som Caspar Eric og Luka Holmegaard samt kriminaljournalist Peter Graae. Amagerteatret tilbyder ungdommen ekstraforestillingen af 2084 til en særlig ungdomsbilletpris på 50 kroner den 10. april.

Med et væld af nye tiltag og engagerende aktiviteter, inviterer Tårnby Kommune sine borgere og besøgende til at deltage i den livlige udvikling og fællesskabets spirrende muligheder.

https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/borgmesterens-nyhedsbrev-uge-9/

Kilde: Tårnby Kommune