Tårnby Kommune indfører nikotinfri arbejdstid og styrker sundhedspolitikken for medarbejdere og borgere

dato

I Tårnby Kommune står sundhedsfremme højt på dagsordenen, og nu tager kommunen endnu et skridt i retning af at styrke den generelle sundhed hos kommunens borgere og medarbejdere.

Med en ny sundhedspolitik, som har fokus på blandt andet mental sundhed, fysisk aktivitet, alkohol og tobak, sætter Tårnby Kommune retningen for et sundere samfund.

En af implementeringerne i forbindelse med denne politik er indførelsen af nikotinfri arbejdstid for alle kommunens omkring 3.200 medarbejdere. Dette skridt følger i fodsporene af 79 andre danske kommuner, der allerede har indført nikotinfri arbejdstid, ifølge Kræftens Bekæmpelse.

Nikotinfri arbejdstid skal træde i kraft fra 1. august og er en vigtig del af arbejdet med at skabe et sundere arbejdsmiljø i Tårnby Kommune. Kommunen tilbyder desuden hjælp til medarbejdere, der ønsker at kvitte smøgerne. Her står rygestopkurser og tilskud til nikotinpræparater klar som en hjælpende hånd i rygestoppet.

Beslutningen om nikotinfri arbejdstid til Tårnby Kommunes medarbejdere er vedtaget af et politisk flertal i Kommunalbestyrelsen, der består af Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Tårnby Listen. Forslaget har været igennem en grundig drøftelse i Hoved MED og høring i den lokale MED-struktur før vedtagelsen.

Tårnby Kommune har fyret op under ambitionerne og slår et slag for en sundere kommune - til gavn for både medarbejdere og borgere.

Med indførelsen af nikotinfri arbejdstid og en styrket sundhedspolitik bliver det sundere valg det nemmere valg i Tårnby Kommune.


https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/nikotinfri-arbejdstid-i-tarnby-kommune/

Kilde: Tårnby Kommune