Ungdom i Tårnby engagerer sig politisk gennem Skolevalg 2024

Foto: Tårnby Kommune.
dato

Der har været et dybdegående fokus på politik og demokrati blandt unge i både Tårnby og resten af landet de seneste uger.

Årsagen er Skolevalg 2024, som blev udskrevet af statsminister Mette Frederiksen for tre uger siden. Det drejer sig om en landsdækkende begivenhed der involverer skoleelever i 8., 9. og 10. klasse, og i år har mere end 70.000 unge og 710 skoler deltaget. Tårnby Kommune har også været midt i begivenhedernes centrum.

Eleverne i Tårnby har overværet politiske debatter, arbejdet med mærkesager og lavet interviews som en del af undervisningsforløbet. Valgdagen blev afholdt af Ungdomsskolen Ung Tårnby. Borgmester Allan S. Andersen spillede en aktiv rolle og stod for at åbne Skolevalg 2024 i Tårnby.

På dagen havde eleverne deres valgkort klar, og stemmesedlerne blev udleveret. I spænding ventede de på at se, hvilket parti der ville få flest stemmer. På landsplan kunne Liberal Alliance juble med en sejr på 30,15 procent af stemmerne. Der blev også klappet og fejret i Tårnby, hvor Liberal Alliance også gik af med sejren, efterfulgt af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF.

Skolevalget bliver arrangeret af Folketinget, Børne- og Undervisningsministeriet og Dansk Ungdoms Fællesråd, og giver studerende en unik chance for at forstå og leve ind i demokratiske processer.

Gennem deres deltagelse har de unge i Tårnby og resten af landet fået en førstehånds oplevelse af, hvordan politiske beslutninger bliver taget, og hvorfor det er væsentligt at deltage i demokratiet.


https://www.taarnby.dk/nyheder/2024/krydset-blev-sat-til-skolevalg-2024/
Kilde: Tårnby Kommune