Bliv toldkontrollør med speciale i hundetjeneste hos Toldstyrelsen

dato

Vil du være med til at sikre, at kun lovlige varer passerer grænsen til Danmark? Har du lyst til en hverdag, hvor du primært deltager i kontroller, og hvor du inddrager tjenestehunden i arbejdet, når det er relevant? Er du robust, og kan du håndtere dine opgaver på en myndig, venlig og professionel måde – også i pressede situationer? Og har du samtidig en god administrativ og talmæssig forståelse? Så er du måske en af dem, vi søger.

Målrettet og effektiv toldkontrol i tæt samspil med tjenestehund og kolleger
Toldstyrelsen beskytter det danske samfund og det europæiske marked mod ulovlige varer, og i Hundetjenesten bidrager vi til den opgave ved at udføre en synlig, målrettet og effektiv toldkontrol i tæt samarbejde med vores tjenestehunde og kolleger. Vi kontrollerer varer og søger efter ulovlig ind- og udførsel af farlige og sundhedsskadelige varer, bl.a. ulovlige fødevarer, kopivarer, narkotika, doping, våben og tobak, samt større pengebeløb, som måtte være skjult i transportmidler, pakker, containere mv.

Du bliver en del af vores team i København, som bl.a. dækker kontrolopgaver i Københavns Lufthavn og Roskilde Lufthavn, ved Øresundsbroen og i Helsingør Havn og Københavns Frihavn. Du får en spændende og afvekslende hverdag, hvor to dage sjældent er ens, og du vil deltage i kontrolopgaver både med og uden hund. Kontrolarbejdet foregår både inde og ude hele året rundt.

I samarbejde med kolleger vil dine opgaver primært omfatte:

  • kontrol af rejsende og deres bagage
  • kontrol af post- og pakkeforsendelser
  • kontrol af køretøjer, skibe, fly og containere mv.
  • smuglerikontrol, herunder scanning og tydning af billeder
  • kontrol på vegne af andre myndigheder
  • vagtrapportering, herunder sagsbehandling og journalisering af kontrolsager.
Som en del af Hundetjenesten vil du på sigt have hele Danmark som din arbejdsplads, da vi også bidrager til Toldstyrelsens opgaver andre steder i landet, når der er brug for ekstra hunde. Derudover hjælper særligt vores pengehunde andre myndigheder med operationer.

I de første seks uger af din ansættelse skal du deltage i Toldstyrelsens interne uddannelse. Her får du faglige kompetencer, som klæder dig på til jobbet. Uddannelsen består af både internater, selvstudiedage med bl.a. e-læring og afsluttende prøver. Undervisningen er præget af praksisnære, toldfaglige temaer og foregår på forskellige lokationer rundtom i landet. Uddannelsen følges op af sidemandsoplæring i din enhed.

Rolig, konstruktiv og omstillingsparat
Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende. Du har måske en erhvervsuddannelse eller en anden relevant uddannelse, gerne kombineret med nogle års erfaring fra brancher, der er beslægtede med toldområdet. Det kan også være, at du har erfaring fra en kontrolfunktion. Hvis du har erfaring med at arbejde med tjenestehund, er det en fordel.

Du skal have både administrativ og talmæssig forståelse, da det er nødvendigt, at du kan sætte dig ind i regler, procedurer og relevant lovgivning på told- og kontrolområdet.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • er nysgerrig og hurtig til at omstille dig fra én situation til en anden
  • har en stærk psyke og kan optræde myndigt, venligt og professionelt, også i pressede situationer
  • tager initiativ, er vedholdende og kan fastholde fokus
  • kan begå dig på engelsk og eventuelt har kendskab til et andet fremmedsprog
  • er interesseret i sparring og videndeling med kolleger og kan modtage og omsætte feedback fra din leder.
Du skal være indstillet på skiftende arbejdstider, da vi arbejder på alle tidspunkter af døgnet (i såkaldt kontinuerlig tjeneste), også i weekenden og på helligdage.

Arbejdet er fysisk krævende, så du skal også være indstillet på at bevæge dig meget rundt i kontrolsituationer, og du skal kunne løfte din hund.

Det er et krav, at du har kørekort B. Har du også kørekort C eller B/E, er det en fordel.

Tjenestehunden som nærmeste kollega
Toldstyrelsen køber tjenestehunden, og Hundetjenesten sørger for fortræning af den. Tjenestehunden er Toldstyrelsens ejendom og betragtes derfor som et arbejdsredskab. Hunden skal dog bo hjemme hos dig.

Hvis du i forvejen har hund på din bopæl, skal du derfor være indstillet på, at din tjenestehund vil have førsteprioritet – også hvis den uheldige situation skulle opstå, at din private hund og din tjenestehund ikke fungerer sammen.

Vi sikrer effektiv toldkontrol
Toldstyrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt over hele landet. Vi kommer med vidt forskellige baggrunde og fagligheder – men vi er alle drevet af at tage del i en vigtig opgave, og vi er stolte af de resultater, vi skaber. I kontrolenhederne arbejder vi hver dag på at sikre det danske samfund mod ulovlige og farlige varer og på, at virksomheder og borgere betaler den korrekte told. Hvis du har lyst til at samarbejde med engagerede kolleger i hele landet og vil være med til at løse en international opgave, der skaber værdi for Danmark og sikrer det danske samfund, så er Toldstyrelsen noget for dig. Sammen skaber vi muligheder på tværs af grænser.

Du bliver en del af Hundetjenesten, men arbejder i hverdagen tæt sammen med kollegerne i Samfundsbeskyttende Kontrol Hovedstaden, hvor vi har en spændende hverdag, og det går ofte stærkt. Vi har en positiv dialog og en uhøjtidelig omgangstone og deler både de gode oplevelser og dem, hvor der er plads til forbedring. Vi arbejder aldrig alene og gør meget ud af det gode samarbejde.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Send ansøgning med CV og dokumentation for uddannelse via linket ”Søg stillingen” senest mandag den 9. juni 2025.

Har du spørgsmål med hensyn til stillingen og toldkontrolopgaven, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Anna Langkilde på telefon 72 38 33 53 eller funktionsleder Thomas Just Petersen på telefon 25 42 03 79, begge på hverdage kl. 8-9.

Har du spørgsmål med hensyn til hundeopgaven eller træningen af din tjenestehund, kan du kontakte tilsynsførende Ronald Street på telefon 72 37 32 06 på hverdage kl. 8-9.

Vi forventer at holde første samtalerunde tirsdag den 17. juni og onsdag den 18. juni 2025. Anden samtalerunde forventer vi at holde onsdag den 25. juni 2025. En del af anden samtale indebærer, at du skal gå med hund sammen med vores tilsynsførende, ligesom samtalen omfatter en logisk test og en personprofilanalyse.

Forud for ansættelsen indhenter vi referencer og straffeattest.

Du skal være opmærksom på, at din ansættelse sker under forudsætning af, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde denne sikkerhedsgodkendelse under din ansættelse i stillingen.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Dit arbejdssted er Kystvejen 16, 2770 Kastrup.

Læs mere om ansættelse i Toldstyrelsen på toldst.dk/job.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Tårnby Kommune

-Virksomheden tilbyder:

skiftende arbejdstid

-Arbejdsgiver:

Skatteforvaltningen, Kastrup, Kystvejen, 2770 Kastrup

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 09-06-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/0c7c14c7-59af-44b1-84ae-2b68054f9238

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet